Al voltant de Mensakas

Drets laborals per a nosaltres, un millor servei per a tu.

Mensakas

Mensakas neix en 2018 amb l’objectiu de demostrar que és possible crear una alternativa responsable de repartiment. Per a nosaltres les persones són el primer. És per això que tot el personal estem amb contracte i que l’eix central de la Cooperativa és el treball per sobre del capital. El consum responsable i de proximitat, la cooperació i el bé comunitari són els punts clau per al desenvolupament i el funcionament de Mensakas. Tothom qui entra dins del projecte passa a ser part d’aquest i lluitem perquè el client ho vegi reflectit en el servei. En aquest moment, per a poder dur a terme la nostra proposta, ens aliem amb Coopcycle, una cooperativa Francesa amiga que ens ajuda a donar una solució a la demora de la nostra aplicació pròpia, un Programari responsable que us ajudarà a demanar el vostre menjar favorit.

RXD

RidersxDerechos de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) neix en 2017 arran de les demandes que van dur a terme part dels companys i fundadors de la cooperativa Mensakas, per a reclamar millores laborals i denunciar la seva situació de fals autònom. Avui dia ridersxderechos s’ha estès en més de 7 ciutats d’Espanya i continua lluitant contra totes les plataformes digitals que es basen en l’explotació i el fals autònom. Com a resultat de la seva lluita, inspecció de treball està treballant en diverses ciutats i la seguretat social està portant a totes aquestes empreses a judici. El sindicat compta amb el suport de diversos col·lectius socials que donen suport a la lluita contra l’uberització, entenent que d’ella depenen els nostres serveis públics: sanitat, educació, pensions i un llarg etcètera.

IAC

La Intersindical Alternativa de Catalunya es tracta d’un sindicat combatiu, independent i assembleari. Actualment la IAC la conformen set sindicats: CATAC-*CTS/*IAC, CAU-IAC, FAA-*IAC, FTC-*IAC, IAC CATACSF i USTEC-*STEs(*IAC). Consta d’uns 800 delegats i delegades i és la 5a força sindical a Catalunya. És el sindicat majoritari en l’Administració pública de la Generalitat de Catalunya i en el sector de l’educació. Des del principi la FAA de la IAC i la IAC en el seu conjunt ens ha ajudat a tirar endavant el moviment sindical, a ser part del sindicat i al fet que el projecte Mensakas tiri endavant. Ha fet aportacions en el primer crowdfounding de Mensakas i va compartir part de les seves instal·lacions perquè la cooperativa pogués desenvolupar les seves activitats.